Volledig scherm
De Koninklijke Marechaussee is ook bij de controle aanwezig. © Twitter / Gemeente Halderberge

Grote controle op Breda International Airport: alle vliegtuigen worden gecheckt

UPDATEBOSSCHENHOOFD – Op Breda International Airport is vrijdagochtend een integrale controle gehouden in het kader van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Quote

De controle heeft als doel om zicht te krijgen op kwetsbare locaties zoals kleine vliegvel­den

Jobke Vonk-Vedder, Burgemeester Halderberge

Alle inkomende en vertrekkende vliegtuigen en panden op de luchthaven werden gecontroleerd op misstanden. Hierbij zijn geen misstanden geconstateerd. ,,De controle vond plaats in verband met de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland en Brabant en heeft als doel om zicht te krijgen op kwetsbare locaties zoals kleine vliegvelden", aldus de gemeente Halderberge. 

Veiligheid vergroten
De controle is uitgevoerd door Douane, Koninklijke Marechaussee, team Luchtvaarttoezicht van de Afdeling Luchtvaart van de Landelijke Eenheid politie, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en de provincie Noord-Brabant. De regie lag bij de gemeente. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: ,,Ik kijk tevreden terug op deze controle waarbij veel veiligheidspartners betrokken waren. Ik vind het belangrijk om de vinger aan de pols te houden op het vliegveld in onze gemeente. Alles met het doel om de veiligheid te vergroten en te zorgen dat we vroegtijdig met elkaar ingrijpen indien nodig."

Controle

Voor Breda International Airport kwam de inspectie onverwacht. Dat gebeurt wel vaker, want twee keer per jaar wordt er een controle op het gebied van veiligheid onverwacht uitgevoerd. Door bijvoorbeeld twee instanties. De controle in deze vorm - met zes partijen - is wel nieuw voor Breda International Airport. ,,Wij helpen waar nodig", vertelde directeur Jan Voeten tijdens de controle. 

Volledig scherm
Controle op Breda International Airport. © Twitter / Gemeente Halderberge
  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.