Groothandel Mostert verhuist naar Stampersgat

STAMPERSGAT/KLUNDERT - Handelsonderneming Piet Mostert Import-Export verlaat volgend jaar industrieterrein Moerdijk om zich te vestigen op het voormalige terrein van Staal Unie Stampersgat. Piet en Bart Mostert handelen in gebruikte opleggers, vrachtwagens, bussen en grondverzetmachines. Op het huidige terrein aan de Fazantweg in Klundert staat een steeds wisselende voorraad van zo'n 400 voertuigen. De meeste handel gebeurt online. Op de website van het bedrijf staat dat Mostert Trading gespecialiseerd is in 'all rolled material'. 

Vorige week werd bekend dat Reesink Staal een koper had gevonden voor het leegstaande industrieterrein in Stampersgat. Drie jaar terug haalde het Zutphense staalbedrijf haar activiteiten in West-Brabant terug. Sindsdien waren de loodsen gevuld met carnavalswagens. Een eerdere poging om een logistiek bedrijf te beginnen liep spaak.

Op 29 december worden omwonenden bijgepraat over de verkoop en de aard van het bedrijf. Mostert begon in 1995 in Klundert met een groothandel in tweedehands tractoren, personenauto's en combines. Door groei is het bedrijf uit de dorpskern naar het industrieterrein verhuisd. Bart Mostert bevestigt de nieuwe verhuizing, maar verwijst voor verdere informatie naar zijn compagnon. ,,Die zit momenteel in het buitenland.''