Volledig scherm
Foto ter illustratie © Martin Sharrott Fotografie

Groot deel Steenbergseweg in Halsteren wekenlang dicht voor aanleg rotonde

HALSTEREN - Om de kruising Schoolstraat, Wouwseweg en Steenbergseweg in Halsteren veiliger te maken voor het verkeer, begint de gemeente Bergen op Zoom half juni met de aanleg van een rotonde. Die moet eind augustus klaar zijn. Een groot deel van de Steenbergseweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Tijdens een informatiebijeenkomst gistermiddag (woensdag) in De Wittenhorst in Halsteren liet toezichthouder G. Oostdijk van de gemeente weten dat eerst wordt begonnen met sloopwerkzaamheden. ,,De stoplichten worden weggehaald. Hetzelfde gebeurt met het asfalt en de klinkervakken.''

Na het sloopwerk worden eerst de nutsvoorzieningen op orde gebracht. Daarna wordt beton gegoten op de rotonde. Om het karwei zo snel mogeliijk te kunnen klaren en de overlast voor bewoners en het verkeer zoveel mogelijk te beperken, werkt het personeel in de bouwvakvakantie door.

Verkeersplein

Fietsers hebben straks op het verkeersplein voorrang op het gemotoriseerde verkeer. Verder is het straks niet meer mogelijk met de auto vanaf de rotonde rechtstreeks de Parallelweg op te rijden. Voor fietsers op de Parallelweg komt wel een aansluiting. Ook wordt een strook van de Parallelweg iets versmald.

Bezoekers van de informatiebijeenkomst lieten zich positief uit over de aanleg van de rotonde. ,,Het is broodnodig dat er iets gebeurt. Want vaak rijden mensen met heel hoge snelheden op die kruising'', zei Leo Vroegop, bewoner van de Schoolstraat..

Maatregel

Ook Lia Rozendaal uit de Steenbergseweg juicht de maatregel toe, maar ze plaatste ook enkele kanttekeningen. Rozendaal wees erop dat in het deel van de Parallelweg dat straks versmald wordt onveilige situaties kunnen ontstaan als mensen daar hun auto blijven parkeren. ,,Verder kan ik straks niet meer vanaf de Parallelweg direct de weg naar Steenbergen nemen'', legde Rozendaal uit. ,,Het veiligste alternatief isvia de Kapelaan Molstraat, maar dan moet ik wel een groot deel van het dorp door.''

Buurtbewoner Eugène van den Eijnden had nog een tip voor de gemeente. Hij adviseerde om tijdesn de werkzaamheden al aan de Eendrachtsweg en de Randweg-Noord borden te plaatsen met informatie over de afsluiting. Daarmee kan volgens hem worden voorkomen dat het verkeer voor niets richting Steenbergseweg probeert te rijden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement