Archieffoto: Emile van Loonpark
Volledig scherm
Archieffoto: Emile van Loonpark © Pix4Profs/Peter van Trijen

Groepen tieners met elkaar op de vuist in Roosendaal, vier jongeren opgepakt

ROOSENDAAL - Vier tieners zijn in de nacht van zondag op maandag opgepakt in het Emile van Loonpark in Roosendaal. Een van hen sloeg opruiende taal uit naar agenten. De drie andere tieners wilden het park niet verlaten. Dat meldt de politie.

Agenten waren rond 04.40 uur naar het park gegaan na een melding van een vechtpartij. Twee groepen zouden elkaar te lijf zijn gegaan op de Kade. Vervolgens was een groepje naar het Emile van Loonpark gelopen.

In dat park bleek inderdaad een groep van vijftien jongeren te zijn die zich recalcitrant gedroegen. Zij moesten vertrekken, maar zij weigerden dit. Agenten vormden een linie om de groep het centrum van de stad te krijgen. Een agent met een politiehond kwam ter plaatse voor assistentie.

De drie jongeren die het park niet wilden verlaten zijn een 19-jarige man uit Oudenbosch en twee 19-jarige meisjes uit Roosendaal.

Ze moesten mee voor verhoor en kregen een proces-verbaal. Daarna mochten ze weer vertrekken.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.