Volledig scherm
ANP

GroenLinks-leider Klaver wil premier worden

NIJMEGEN - GroenLinks-leider Jesse Klaver uit Roosendaal wil premier worden. ,,Het torentje is niet het eindpunt van een politieke loopbaan, maar het begin van maatschappelijke verandering'', zei hij vrijdagavond op een drukbezochte campagnebijeenkomst in Nijmegen.

Klaver verweerde zich bij voorbaat al tegen de voorspelbare kritiek van tegenstanders. ,,Waarom wacht die Klaver niet nog een paar jaar, zullen ze zeggen.'' De dertigjarige GroenLinks-voorman pareerde met een reeks van problemen op die in zijn ogen dringend moeten worden aangepakt. ''Daarom kan ik niet wachten, daarom kunnen wij niet wachten.''

De 'MeetUp' van GroenLinks in Nijmegen van vrijdag was de grootste tot nu toe. Veel van de volgens de partij meer dan duizend bezoekers zijn geen lid. Het congres van GroenLinks in december trok ook al meer bezoekers dan ooit.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.