Volledig scherm
De bioscoop in Roosendaal. © Afbeelding: Mies Architectuur

Groen licht voor nieuwe bioscoop in Roosendaal met zes zalen

ROOSENDAAL - Als het aan bioscoopondernemer Carlo Lambregts ligt, kunnen Roosendalers rond de zomer van 2019 terecht in de nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat. Het koopcontract voor het braakliggend stuk grond tussen het politiebureau en de parkeergarage van De Biggelaar is inmiddels getekend. 

Lambregts: ,,De omgevingsvergunning is ook al de deur uit. We hopen de eerste paal na de bouwvak te kunnen slaan. We hebben een goed jaar nodig voor de bouw."

Eerste etage

Aan de Nieuwstraat moet een nieuw bioscoopcomplex komen met zes zalen: vijf met 130 stoelen en een voor 200 man. Op de begane grond komen drie zalen, inclusief de grote zaal. Op de eerste etage komen de andere drie. Daarbovenop komen twee woningen voor familieleden van Lambregts, die wonen nu nog boven de oude cinema aan de Brugstraat.

(lees verder onder de foto)

Volledig scherm
Bioscoop in Roosendaal, Kuiperstraat. © Afbeelding: Mies Architectuur

Stroomlijnen

Om het verkeer beter te stroomlijnen komt er volgens wethouder Cees Lok ter hoogte van de entree van de parking van de Biggelaar een rotonde. Bezoekers kunnen daardoor makkelijk voolr de deur afgezet worden.

Lambregts houdt op 14 maart een informatieavond voor omwonenden uit de Nieuwstraat. Zij vrezen dat die straat die extra verkeersdruk niet aankan. Lambregts bestrijdt dat.

Wat er met de oude bios gaat gebeuren weet Lambregts nog niet. ,,Wellicht kunnen daar appartementen inkomen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement