Veel kleur in Graffitiloods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Remco van den Beemd (vooraan) is beheerder van de loods. 
Archieffoto: Marcel Otterspeer
Volledig scherm
Veel kleur in Graffitiloods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Remco van den Beemd (vooraan) is beheerder van de loods. Archieffoto: Marcel Otterspeer © Marcel Otterspeer / het fotoburo

Graffitiloods aan Havendijk wordt straks 'creative lab'

ROOSENDAAL - De Graffitiloods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal wordt uitgebreid tot creative lab. Kantoortjes aan de kadekant worden verhuurd aan partijen als fotografen, muziekbands of dansclubs.

,,Als het maar creatief is. Dat mag ook een relatie hebben met sport of beweging'', zegt beheerder Remco van den Beemd. Een aparte stichting is in oprichting als formele partner van de gemeente, die eigenaar is van de loods.

Met de gemeente komt er een constructie voor de huuropbrengst ,,We betalen stroom'', zegt Van den Beemd die met toestemming van de gemeente met een groep graffiti-kunstenaars de oude loods van de Wubben-fabriek heeft betrokken. 

Creative lab

In de cultuurnota van de gemeente staat het creative lab genoemd als '(inter)disciplinair platform voor kunst en onderzoek, gevestigd in Roosendaal, waar (inter)nationale kruisbestuivingen plaatsvinden'. 

De graffiti is aanjager van de creatieve plek, waarnaast het stadsstrand wordt aangelegd. Van den Beemd wil op bescheiden wijze samenwerken met het stadsstrand. ,,Bijvoorbeeld door onderdak aan te bieden als een evenement dat door slecht weer wordt getroffen. Dan hoeft dat niet te worden afgeblazen.''

1 en 2 juli wordt er opnieuw een Graffiti Jam gehouden, waarvoor zich al meer dan 100 spuiters hebben aangemeld. Op 16 juli volgt het evenement Cars&Graffiti.

The Combi Killers hebben tijdens de Graffiti jam in de loods in Roosendaal een hele wand gemaakt met Wolverinegraffiti. Foto Alfred de Bruin
Volledig scherm
The Combi Killers hebben tijdens de Graffiti jam in de loods in Roosendaal een hele wand gemaakt met Wolverinegraffiti. Foto Alfred de Bruin