Vlnr. Evelien, Mariëtte en Sjoerd met daarachter oud-collega's Franka en Chris. Ze staan bij de gedenkboom in natuurgebied Visdonk, die herinnert aan Govert van Veen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr. Evelien, Mariëtte en Sjoerd met daarachter oud-collega's Franka en Chris. Ze staan bij de gedenkboom in natuurgebied Visdonk, die herinnert aan Govert van Veen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Govert van Veen (1954-2016) was een ambachtelijk journalist: '’s Avonds sliep ik in op het geluid van de typemachine’

in liefdevolle herinneringROOSENDAAL - Hij was een journalist die het ambachtelijk schrijven tot in de puntjes beheerste. ‘Als journalist kun je niet naïef genoeg zijn’, zei Govert van Veen.

 1. Aantal herriemeldingen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Aantal herriemel­din­gen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Sinds de start van de coronacrisis heeft een groot deel van Nederland nog nooit zo vaak de binnenkant van zijn huis gezien als nu. Met thuiswerken als norm, horecagelegenheden die de deuren gesloten moeten houden en het beperken van sociale contacten, komt men een stuk minder buiten dan voorheen. Gevolg: meer klachten over geluidsoverlast. In West-Brabant is vooral in Breda, Roosendaal, Oosterhout en Geertruidenberg het aantal herriemeldingen flink gestegen.
 1. Koningin Máxima 50 jaar: een terugblik in het Brabantse archief
  Play

  Koningin Máxima 50 jaar: een terugblik in het Brabantse archief

 2. Vrachtwagen ramt meerdere auto’s op afrit A27 Raamsdonksveer
  Play

  Vrachtwa­gen ramt meerdere auto’s op afrit A27 Raamsdonks­veer