Goud voor Roosendaalse Annelies Homma op Invictus games

VIDEOSYDNEY/ROOSENDAAL - Annelies Homma uit Roosendaal heeft vrijdagmorgen een gouden medaille gewonnen op de 1500 meter tijdens de Invictus Games in Sydney. 

Volledig scherm
Annelies Homma heeft een gouden medaille gewonnen op de 1500 meter tijdens de Invictus Games.

Homma had een prima start op de 1500 meter en bleef de hele race op kop. Met overmacht won ze het goud, voor Debbie O’Connell uit Engeland op tweede plaats en Tanja Sunekaer uit Denemarken op de derde plaats. 

Homma is ontzettend blij met de medaille, vooral omdat ze deze maand tien jaar geleden van haar uitzending naar Afghanistan terugkwam. ,,Ik ben blij dat mijn man Alex Raggers hierbij is en we deze Games samen meemaken. Zo worden we er allebei sterker van. Het motto van de Games is ook Stronger Together,” zei Homma in een interview na de medaille uitreiking.

Tijdens de Games heeft ze ook meegedaan aan het boogschieten. Ze maakt deel uit van een team van 24 Invictus-atleten van de vier krijgsmachtdelen van Nederland, die een week aan de wedstrijden in Australië meedoen. Vijfhonderd militairen uit achttien landen strijden in wedstrijdverband om de hoogste plaats in elf onderdelen. Alle militairen die meedoen zijn in hun diensttijd psychisch of lichamelijk gewond geraakt.

Volledig scherm
Annelies Homma heeft een gouden medaille gewonnen op de 1500 meter tijdens de Invictus Games.

Homma heeft tijdens haar drie uitzendingen als militair naar Afghanistan en Bosnië PTSS (posttraumatische-stressstoornis) opgelopen. Sinds maart maakt ze deel uit van het Invictus team van vijftig sporters. 

Volledig scherm
Annelies Homma heeft een gouden medaille gewonnen op de 1500 meter tijdens de Invictus Games. © Still uit video
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”