Volledig scherm
Stockfoto bouw bouwen bouwplan bouwplannen © ThinkStock

Goedkope woningen voor Wouwse jongeren

WOUW - Er bestaan plannen om voor jongeren goedkope studio's te bouwen in Wouw, zodat ze in het dorp kunnen blijven wonen en niet naar elders hoeven te vertrekken. Studio's met een woonoppervlakte van rond de 50 vierkante meter tegen een redelijke prijs.

Dat is een van de plannen die voortvloeien uit de studie naar het DNA van Wouw. Om de behoefte te peilen, wordt een enquête uitgezet om te onderzoeken waar jongeren tot ongeveer 30 jaar behoefte aan hebben. Mocht er voldoende belangstelling zijn, dan wil men aan de slag gaan om deze kleine appartementen ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Uit eerdere reacties van jongeren en contact met de gemeente, is gebleken dat kleine wooneenheden populair zijn bij deze leeftijdsgroep, waarbij het gaat om ruimte voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens.

Wie deel wil nemen aan deze enquête en in aanmerking wil komen voor zo een woonruimte, kan zich aanmelden bij de Wouwse Dorpsraad op het mailadres info@dorpsraadwouw.nl onder vermelding van naam, leeftijd en e-mailadres. Het enquêteformulier wordt dan toegestuurd en men wordt verder op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.