Volledig scherm
De leden van Zeulband Gift 'm Kèès gaan met hun versie van 'Alles Daanst' aan de haal met de hoofdprijs van het liedjesfestival in Tullepetaonestad. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Gift 'm Kèès ‘Alles Daanst’ met carnaval overal in Tullepetaonestad

ROOSENDAAL - 'Alles Daanst' is het Roosendaalse carnavalsmotto dit jaar. Dat spreekt kennelijk tot de verbeelding, want maar liefst zeventien zeulbands deden vrijdag, op de 'ellufde van de ellufde' mee aan het jaarlijkse liedjesfestival. Vorig jaar waren dat er nog negen.

Uiteindelijk ging Zeulband Gift 'm Kèès er met de hoofdprijs vandoor.Komende carnaval zal hun versie van 'Alles Daanst' overal in Tullepetaonestad te horen zijn.

Presentator Jamy Rockx had er vrijdag in de bomvolle en bloedhete Kwakkelkooi een hele kluif aan om het programma erdoorheen te jagen zodat alle bandjes twee nummers konden spelen en ook nog even op de foto konden. "Jullie zijn te laat, strafpunten'', sprak hij Gift 'm Kèès dan ook toe.

Maar strafpunten of niet, juist die zeulband ging er alsnog met de eerste prijs vandoor.

Prins Ruben

De jury vond dat het motto Roosendaal Daanst uitstekend in het liedje tot uiting kwam. Dat werd bekendgemaakt door prins Ruben die de komende carnaval weer vergezeld zal worden door Nar Malou en champetter Rinus. De winnende zeulband moest afgelopen weekend gelijk aan de bak.

Zondag heeft fotograaf Bram Visser al het traditionele statieportret van Gift 'm Kèès gemaakt.

Je zou verwachten dat zeulbands geïnspireerd door dit motto met de meest swingende liedjes op de proppen zouden komen. In de teksten kwamen dan ook alle denkbare dansen voorbij: van de wals tot de jive, de twist en natuurlijk de polonaise.

Om maar met Gift 'm Kèès te spreken: 'Ut swieng wier as un tiet'. Maar na een vaak veelbelovende exotisch intro op de trommels bleven de meeste liedjes toch wel in de traditionele carnavalsdeun hangen.

Cowboydans

De Rijkes Daans Klup gooide het over een geheel andere boeg. Het gezelschap, getooid met cowboyhoeden, deed een cowboydans op het lied Oaktokusaon.

Geen trompet of trommel te zien op het podium, het lied stond op band. Presentator Jamy dacht er zijne van: "Laat dat nummer maar zitten, we gaan een danske doen. Wordt dat een nieuwe trend in Roosendaal?"