Gezellige drukte op Havenfeesten Oudenbosch

videoOUDENBOSCH - Een gezellige drukte, zaterdag op de eerste dag van de Havenfeesten in Oudenbosch. Van de Markt tot aan de haven stonden de straten vol met kraampjes en werden passanten verleid hun geld uit te geven.

Dat kon op duizend en één manieren. 

Zo probeerde de Keurslager Buyzen in de Fenkelstraat mensen binnen te halen met de overweldigende geur van kip aan het spit. En de snoepverkoper weet dat alles zoet ruikt als je grote bakken snoep aan de buitenlucht blootstelt. je kunt klanten ook verleiden door twee levende mascottes voor je winkelpui te zetten. Poppen, die passerende kinderen aantrekken.

Volledig scherm
Gezellige drukte op Havenfeesten in Oudenbosch. © Henk den Ridder

Hartjes

Bij Hart for her ook een veel gebruikte techniek. 'Raad het aantal hartjes in de pot en win vijf weken gratis sporten'. Het werkt, want veel formuliertjes worden ingevuld. Wat ook altijd werkt is te zien bij de aardbeienkraam. 'Lekkere aardbeien. Het zijn de laatste, dames en heren', roept de verkoper die zijn vrachtwagen waarschijnlijk nog vol aardbeien heeft.

Uniform

Bij de haven konden de jongsten een ritje rijden in de draaimolen of een brandweerwagen van binnen bekijken. Want de brandweer zit verlegen om vrijwilligers. En hoe eerder je de kinderen verleidt brandweerman te worden, des te groter de kans dat ze het uniform later echt aantrekken. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement