Volledig scherm
© Thinkstock

Gewelddadige Bergenaar (36) verwondt agente, richtte vernielingen aan in woning Roosendaal

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Een 36-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zondagavond in een woning in Roosendaal de boel kort en klein geslagen. Bij zijn aanhouding liep een agente meerdere verwondingen op aan een oor en een lip. Dat meldt de politie.

De man was mogelijk onder invloed van cocaïne, zo wees een eerste test uit. Hij was zeer gewelddadig, aldus een woordvoerder.

De politie ging rond 20.00 uur naar de woning aan de Stoopstraat. Iemand had naar de meldkamer gebeld en verteld dat de Bergenaar spullen aan het vernielen was.

Politiehond

Agenten zagen dat de man in de achtertuin zat. Zij wilden hem aanhouden maar de man sloeg wild om hem heen. De agenten vroegen om assistentie. Zo kwamen collega's met een politiehond ter plaatse. Ook maakten de agenten gebruik van pepperspray en de wapenstok tijdens de aanhouding.

Toch wist hij te vluchten. Hij ging de woning in. De politie hield hem met veel geweld aan. Twee agenten moesten op hem zitten in het busje om hem in bedwang te houden. Meerdere agenten moesten hem bij het politiebureau uit het busje halen om hem naar een cel te brengen.

De agente die gewond raakte heeft aangifte gedaan. Er is bloed afgenomen van de man voor onderzoek.