Volledig scherm
Binnen in het drugslab in Roosendaal. © MaRicMedia / Christian Traets

Gevluchte man uit Dinteloord opgepakt voor xtc-lab in Roosendaal: verdachte verzet zich bij aanhouding

VideoETTEN-LEUR - Een 28-jarige man uit Dinteloord is woensdag op een industrieterrein in Etten-Leur opgepakt vanwege betrokkenheid bij het drugslab dat dinsdag werd gevonden in Roosendaal. De man wist na de vondst van het lab te ontsnappen.

In de Voorstraat werd dinsdag een xtc-lab gevonden in een schuur achter een woning. In het lab stonden onder andere vijf tanks met elk 50 liter zeer explosief waterstof. ,,Dat had tot een enorme explosie kunnen leiden, dan was de schade niet te overzien”, zei politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage eerder. Er werden die dag meteen drie personen opgepakt. Het ging om de bewoners van het pand, een vrouw van 52 en twee mannen van 22 en 54.

De verdachte uit Dinteloord kon in zijn kraag gevat worden nadat zijn auto woensdag werd gecontroleerd. Omdat agenten meteen vermoedden dat de verdachte onder invloed van drugs was, wilden ze hem en de bijrijder controleren. Op dat moment pakte de man een van de agenten vast. Agenten spoten met pepperspray om de verdachte rustig te krijgen. Daarna konden de twee opgepakt worden. In de auto troffen agenten drugs en een mes aan.

De verdachte bleek daarna door een agent herkend te zijn bij het drugslab. De man wist op dinsdag te ontkomen en werd sindsdien gezocht. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. De verdachte uit Dinteloord zit nog vast.

Bekijk hier de beelden van het drugslab:

Volledig scherm
Ketels in het drugslab in Roosendaal. © MaRicMedia / Christian Traets