Volledig scherm
Dixies. © De Gelderlander

Gesponsorde toiletten gaat Halderberge net even te ver

OUD GASTEL - Openbare toiletten verminderen ongetwijfeld het aantal wildplassers, maar of het ook de naamsbekendheid van Halderberge ten goede komt? Het gemeentebestuur van Halderberge vindt van niet. Daarom hoeft de stichting Lio Lapol  niet te rekenen op een sponsorbijdrage van de gemeente.

De stichting had om een tegemoetkoming in de kosten gevraagd voor het komende carnavalsfeest in Oud Gastel. Gedurende vier dagen ligt de nadruk van de festiviteiten in een tent op de Markt. Daar zetten de kasteleins Toine van Aalst en Remco van den Heuvel samen de schouders onder. ,,Het was niet in ons opgekomen tot we vernamen dat Sfeerpop door de gemeente gesponsord wordt‘’, zegt Van Aalst, ,,Sinds een paar jaar werken we samen met de Gastelse carnavalsstichting aan het feest der saamhorigheid. We plaatsen Dixies, de goedkoopste oplossing. Je ziet elders wel eens dat een gemeente ze laat plaatsen. Met die argumentatie plus de sponsoring aan een popfestival meenden we recht te hebben op een bijdrage. Helaas.‘’

Wethouder Thomas Melisse snapt de achterliggende gedachte helemaal, maar moest daarbij wel letten op de criteria voor de sponsorregeling. ,,We geven evenementen, die bijdragen aan een grotere naamsbekendheid van Halderberge een steuntje in de rug. Dat zou met het carnavalsfeest het geval kunnen zijn, maar niet direct in de vorm van toiletvoorziening.‘’

Carnaval verplaatste zich de laatste jaren in Oud Gastel steeds meer naar de feesttent. Voor volgend jaar zijn artiesten als WC Experience, Dave Roelvink, Django Wagner, Edrie Theunissen en Raymon Hermans vastgelegd.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.