Volledig scherm

Gemeenteraad: groen licht voor Airparc Seppe

OUDENBOSCH - Vliegveld Seppe kan verder met het plan om Seppe Airparc aan te leggen.

De gemeenteraad van Halderberge stemde donderdagavond in meerderheid voor de wijziging van het bestemmingsplan. De fracties van OfH en Progressief Halderberge stemden tegen. Ook raadslid Anita Olsthoorn van de WOS zat bij de tegenstemmers.

Volgens haar hebben de bewoners van Halderberge geen belang bij het bedrijventerrein voor luchtvaartgerelateerde bedrijven waar hangars met bedrijfsruimte worden gebouwd. Andere motieven om tegen te stemmen waren de vrees voor extra overlast voor de omwonenden en het verlies van recreatief karakter in de omgeving van het vliegveld. Ook is aangedragen dat de bedrijven terecht kunnen op andere bedrijventerreinen.

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.