Volledig scherm
© Jos Hack

Gemeente Rucphen heeft nu alle grond voor de rondweg in eigendom

Gemeente heeft nu alle grond rondweg rucphenRUCPHEN - Zonder gebruik te hoeven maken van een onteigeningsprocedure, heeft de gemeente Rucphen nu het laatste stukje grond in eigendom dat nodig is voor de aansluiting van de Bernhardstraat op de rotonde bij het gemeentehuis. De laatste grond die de gemeente daarvoor nog moest verwerven, is gekocht van een particulier.

Tempo
Volgende week wordt die deal afgerond bij de notaris en na die handeling kan de gemeente echt tempo gaan maken met het verlengen van de Helakkerstraat. In februari wordt het project aanbesteed en in mei al hoopt de gemeente aan de gang te kunnen met het echte werk.

Met melkveehouder Hans van Beek, die gevestigd is aan de Sporthei, was de gemeente al eerder tot een akkoord gekomen over de aankoop van grond. De nieuwe weg komt midden door het perceel van Van Beek die inmiddels al een nieuwe boerderij heeft gekocht in de omgeving van de Heimolen. Hij mag of kan nog wel maximaal twee jaar blijven zitten aan de Sporthei. Daarna wordt zijn grond betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de Binnentuin die aan zijn boerderij grenst.

Wethouder Martien de Bruijn is blij dat de gemaakte planning geen vertraging oploopt door juridische procedures. "Wij hadden er belang bij met alle betrokken grondeigenaren op een goede manier uit de onderhandelingen te komen en dat is gelukt. Een onteigeningsprocedure was ook het allerlaatste waar wij op zaten te wachten.''

Volledig scherm
Infographic Richard Gesell
  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.