Volledig scherm
PREMIUM
Wmo-voorzieningen gaan 17,50 euro per vier weken kosten. © Shutterstock

Gemeente Roosendaal heeft WMO-bijdragen hard nodig

ROOSENDAAL - Het is zeker niet uit weelde dat de gemeente Roosendaal overgaat tot het innen van een verplichte eigen bijdrage van 17,50 euro per vier weken voor Wmo-cliënten. Het aantal Wmo-aanvragen zal blijven stijgen en de eigen bijdrage is hard nodig om de uitgaven en de inkomsten weer een beetje in balans te krijgen.

Dat zegt wethouder Klaar Koenraad (GroenLinks) over het invoeren van een verplichte eigen bijdrage per 25 maart 2019 voor gebruikers van Wmo-voorzieningen. 

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’