Volledig scherm
Roosendaal zet dit jaar in op citymarketing, er wordt een apart bureau in het leven geroepen om de gemeente beter op de kaart te zetten.

Gemeente Roosendaal: bureau citymarketing geen concurrent voor bestaande evenementen (en betalen hoeft ook niet)

ROOSENDAAL - Organisatoren van evenementen in Roosendaal hoeven niets te betalen aan het nog op te richten citymarketingbureau (CMB). En het is zeker niet zo dat dit bureau zelfstandig evenementen op touw gaat zetten. 

Dat meldt wethouder Hans Verbraak op vragen van de VLP-fractie. Het is de bedoeling dat, als de gemeenteraad goedkeuring verleent, vier marketeers aan de slag gaan in een onafhankelijke stichting (CMB). De gemeente betaalt het bureau de eerste vier jaar 750.000 euro per jaar. De initiatiefnemers hebben onder meer een nieuw beeldmerk, een roos, voor Roosendaal gemaakt. 

VLP'ers Martijn Verbeek en Evelien van der Star vragen zich af hoe de financiering na die vier jaar wordt geregeld. ,,We weten dat  er vanaf 2022 publiek private samenwerking tot stand moet komen, maar hoe?"

Volgens Verbraak heeft het CMB lang genoeg de tijd een werkbare vorm te zoeken. ,,Via fondswerving kan de begroting bijvoorbeeld worden aangevuld, zo'n constructie heeft zich ook in andere steden bewezen." 

Volgens de wethouder is het dus zeker niet aan de orde dat het CMB zelfstandig activiteiten op poten zet of dat er aan deze club moet worden betaald. ,,Het CMB zal wel de grote evenementen ondersteunen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’
    PREMIUM

    Veel reacties op noodoproep Halve Marathon: ‘Onder aan de streep heb ik gewoon vijftien mensen nodig’

    ROOSENDAAL - Voorzitter Edward Heijnemans van de Halve Marathon van Roosendaal is blij verrast met de aandacht die zijn noodoproep krijgt. Eerder deze week sprak Heijnemans in deze krant over het mogelijke einde van hét hardloopevenement van de stad. Hij deed een ‘ultieme’ oproep. ,,Als we geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden dan zullen we moeten besluiten om het evenement komend jaar niet te organiseren”, zei hij toen.