'Gemeente moet keihard aan de slag om muziekhuis levensvatbaar te maken

Coalitiepartij Roosendaalse Lijst vindt dat CDA-wethouder Hans Verbraak veel actiever de boer op moet om huurders te vinden voor het nieuwe muziekhuis de Suite. ,,Het college moet nu echt keihard aan de slag om de verloren tijd in te halen. Het is twee voor twaalf om te voorkomen dat de Suite niet levensvatbaar is'', aldus een kritische fractievoorzitter Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst.

De Regt reageert desgevraagd op de beantwoording door Verbraak van vragen van de Roosendaalse Lijst over het gebruik van het muziekhuis aan de Burgerhoutsestraat. De wethouder meldt dat de Suite 'tijdens netwerkbijeenkomsten en culturele manifestaties' wel degelijk actief onder de aandacht is gebracht bij verenigingen en muzikanten. Maar dat is, aldus De Regt, iets anders dan zelfstandig (dus los van evenementen) proberen om de bezetting van het muziekhuis op te krikken. ,,Muziekvereniging Roosendaal is in feite de enige nieuwe gebruiker en die heeft zich ook nog op eigen initiatief gemeld.'' De Roosendaalse Lijst werd gealarmeerd door berichtgeving in deze krant waarin de gemeentelijk 'kwartiermaker' voor de Suite meldde dat de actieve werving nog moet beginnen.

De Regt vindt ook de verwachte huuropbrengsten voor de Suite in 2017 ronduit zorgelijk. Uitgaande van de huidige bezetting raamt wethouder Verbraak die huurinkomsten op 45.000 euro. Maar dat is veel minder dan de 70.000 euro die het college in 2015 in het vooruitzicht stelde. Toen werd gerept over een 'minimale groei' naar 70.000 euro in 2017, aldus de Roosendaalse Lijst. Verbraak stelt daar tegenover dat de huuropbrengsten volgend jaar verder stijgen als nieuwe huurders het muziekpand betreden. De huurinkomsten dit jaar (exclusief november en december) komen uit op 24.000 euro. In juni werd voor dit jaar nog een opbrengst verwacht van 20.000 euro. Er is in de Suite vooral belangstelling voor de losse verhuur. Het muziekhuis biedt op dit moment vooral onderdak aan muziekdocenten die als zzp'er werken. In de loop van dit jaar zijn er docenten vertrokken uit de Suite, maar er zijn ook weer nieuwe docenten bijgekomen.