Volledig scherm
© Thinkstock

Geld uit Toeristisch Fonds voor Geheimen van de Rozenkrans in Sprundel

SPRUNDEL - De initiatiefnemers die in het Sprundelse Fatimapark de vijftien beelden van de Geheimen van de Rozenkrans willen laten restaureren, zijn zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Trapkes door de gemeente Rucphen verblijd met een bijdrage van 5.000 euro.

De gemeente stelt dit bedrag beschikbaar uit het potje voor het Toeristisch Fonds dat er vorig jaar is gekomen om kleinschalige initiatieven te ondersteunen. Die projecten moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

In 2016 en 2017 is er door de gemeente in totaal 50.000 euro gereserveerd. Daar is vorig jaar maar sporadisch gebruik van gemaakt. Alleen camping De Posthoorn kreeg in het voorjaar een bijdrage van 5.000 euro voor de aanleg van een Belevingspad in de Rucphense bossen. Sprundel is het tweede initiatief dat met succes een beroep heeft gedaan op een bijdrage.

Voor het in de originele staat terugbrengen van de beelden in het Fatimapark zien tienduizenden euro's nodig. Eind vorig jaar kregen de initiatiefnemers tijdens een netwerkdag ook al een bijdrage van 5.000 euro. Bij de provincie ligt nog een verzoek om subsidie.