Gastels Amusant jaagt The American Dream na

OUD GASTEL - Het thema voor de achtste editie van Amusant Gastels was ver voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen al gekozen. Als het aan Gastels Fanfare ligt jaagt het land ook na Donald Trump nog The American Dream na. 

,,Aan politiek bedrijven doen we 10 december niet. Muziek is gelukkig een heel andere, universele uiting", aldus Karel Bartelen, voorzitter van Gastels Fanfare. Acht jaar geleden stapte het orkest eens uit comfort-zone om als experiment eens een muzikale show met zang in de kerk te houden. Het publiek wat niet meer te porren was voor een klassiek najaarsconcert, was aangenaam verrast door het vlotte muziekspel en de eerste showelementen tegen het speciale decor van de Gastelse Laurentiuskerk. De mond tot mond reclame deed de rest. Een jaar later, toen 'Hollywood' het thema werd zat de kerk al zo goed als vol en sindsdien is Gastel Amusant vrijwel altijd uitverkocht. Ook voor 10 december is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Was de eerste keer de professionele Gastelse zanger Rolf van Rijsbergen aanwezig op zijn beurt nodigde hij een collega uit, die voor de volgend Amusant Gastels het stokje weer doorgaf aan de volgende. 

In The American Dream zijn dat Rianne Janssen en Roel Verheggen. De laatste doet voor het eerst mee. Verder doet het koor Blendit uit Hoogvliet mee onder leiding van Jordan  Roy, die momenteel mee doet in The Voice. Bartelen: ,,Hij is steeds door naar de volgende ronde, maar die tv-uitzendingen zijn op vrijdag en wij spelen zaterdag. Dus hij heeft belooft erbij te zijn." Omdat het oog ook wat wil, doet Noes Fiolet studio's met 35 dansparen mee. ,,The American Dream is ook dansen.  Spektakel verzekerd'', zegt Bartelen. De muziek met nummers uit Grease, Westside Story, Dirty Dancing en Flashdance leent zich daar voor. Ook de stars and stripes zullen in de parochiekerk rijkelijk terug te vinden zijn.

Amusant Gastels opent door het jeugdorkest Eigenwijz. Aanvang 19.30 uur. Voor het eerst eindigt de muziekavond met een after-party aan de bar achterin de kerk. Meer info: www.gastelsfanfare.nl