Heerlijk Avondjeloop Oud Gastel.
Volledig scherm
Heerlijk Avondjeloop Oud Gastel. © Niels Krebbekx / het fotoburo

Gastel loopt storm voor eerste Obstacle Run

OUD GASTEL - De omzetting van Pekkercross naar Obstacle Run blijkt een schot in de roos. Deden aan de veldloop in Oud Gastel bij de 34e editie vorig jaar amper tachtig atleten mee, sinds de cross is vervangen door een circuit van hindernissen loopt het storm. 

De teller staat al bijna op driehonderd aanmeldingen. Bij de eerste editie op zondag 16 december staat de limiet op 360 deelnemers. ,,We willen een goede start maken en daar is dit maximum op gebaseerd‘’, aldus Gijs Bastiaansen van de organisatie, een samenwerkingsverband tussen 't Veerke, scouting en een bootcamp-groep. 

De Beka Gastelse Obstacle Run telt 14 hindernissen. Waterpartijen zijn vanwege de mogelijk lage temperatuuur niet ingebouwd. Het parcours ligt deels op het vroegere Pekkercross-terrein achter het zwembad, door het Gastelse bos en rondom de Blankershove-vijver. Bastiaansen is toch wel verrast met de animo. ,,De Pekkercross schrok door het wedstrijdelement wellicht toch veel mensen af. In de Obstacle Run maakt het niet uit hoe hard je gaat en of je alle hindernissen kunt volbrengen. Veel mensen doen in groepsverband mee. Gezellig een zondagochtendje bewegen in de natuur. Daar is kennelijk grote behoefte aan.‘’

De obstacle run is opgedeeld in twee series. De jeugd tot en met twaalf jaar krijgt aangepaste hindernissen en kan kiezen uit 1 of 2 kilometer. Starttijd is 10.00 uur. De recreanten vanaf 13 jaar kunnen op het grote parcours voor 4,5 of 9 kilometer op pad. Zij starten in groepjes van tien vanaf 11 en 12 uur. Inschrijven kan via de website www.tveerke.nl

Eerst biedt 't Veerke nog de Heerlijk Avondjeloop aan. Op zaterdag 24 november is het centrum van Oud Gastel feestelijk verlicht als de hardlopers vanaf 18.00 uur hun rondjes afleggen. Om 18.00 uur beginnen de jeugdlopen, om 19.30 uur de 10 kilometer en recreantenlopen. Alles vanaf de Markt.