Volledig scherm

Gaat Roosendaal drones met camera's inzetten tegen vandalen en zakkenrollers?

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer kan in de toekomst makkelijker drones met camera's inzetten. Deze worden ingezet bij overlast door hangjongeren, drugsgebruikers en -dealers, zakkenrollers en vandalen.

Tot nu toe moest iedere afzonderlijke camera op papier worden vastgelegd. Door een aanpassing in de algemeen plaatselijke verordening is dat niet meer nodig.

In plaats daarvan wordt mobiel cameratoezicht voortaan geregeld per gebied. Zo krijgt de gemeente toestemming om te film in, bijvoorbeeld, heel het Vrouwenhofpark.

Niederer: "Mobiel cameratoezicht is flexibeler, en dus doelmatiger en efficiënter, in te zetten in de publieke ruimte waardoor we overlast beter kunnen volgen en aanpakken.".

De burgemeester benadrukt dat de drones alleen worden ingezet als handhaving noodzakelijk is.

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.