Jeroen Hack van Mumfords Calling nam in 2017 het initiatief voor een nieuw folkfestival in het Vrouwenhofpark. Zijn band is zaterdag de afsluiter.
Volledig scherm
Jeroen Hack van Mumfords Calling nam in 2017 het initiatief voor een nieuw folkfestival in het Vrouwenhofpark. Zijn band is zaterdag de afsluiter. © Mumfords Calling

Folkmuziek in het Vrouwenhof: deze bands kun je verwachten op Garden of Folk

ROOSENDAAL - OLT Vrouwenhof vormt het decor van festival Garden of Folk. Organisator Wally Huijben slaagde er in vier uiteenlopende acts naar Roosendaal te halen. 

Samen bewijzen ze hoe breed folk kan klinken. Het duo Gentle Blue brengt een mix van folk, bluegrass en country. Eigen liedjes en covers van Gillian Welch en Alison Kraus worden ingekleurd met harmonieuze samenzang. 

Anders zal het er aan toe gaan bij LQR. Die letters staan voor Liquor, drank dus. 'Hoe klinkt een fles whisky als je er zes ras-muzikanten op los laat?', zo staat er in hun bio te lezen. Fans van The Pogues en Flogging Molly hebben vast al enig idee. Ook de rest mag bij deze uptempo folkrock proberen stil te blijven zitten. 

Pickleweed, deels geworteld in de slikken en schorren van de Schelde bij Bergen op Zoom, combineert het beste uit twee werelden: enerzijds zijn er invloeden uit het Ierland van The Dubliners, anderzijds blikken ze over de Oceaan naar het Amerika van Steve Earle en The Decemberists. 

Tot slot is de Roosendaalse tribute band Mumfords Calling geboekt. Idolaat van de aanstekelijke klanken van de Britse folkrockers Mumford & Sons bewezen zij zich op diverse festivals al als gedroomde afsluiter. Jeroen Hack zingt alle hits, plus andere albumtracks waar het lekker bij inhaken is, met ongemeen veel passie. Feest gegarandeerd.

Garden of Folk: 24 augustus (15.00 - 22.30 uur) OLT Vrouwenhof, Roosendaal. Info/tickets op de website