Volledig scherm
Bij een voorstelling in het openluchttheater is de sfeer altijd goed in het Vrouwenhof, maar daarna gaat het vaak mis. © archief bn destem

Folkfestival in Vrouwenhofpark Roosendaal

ROOSENDAAAL - Op initiatief van Roosendaler Jeroen Hack krijgt de stad er een nieuw muziekevenement bij. Zaterdag 27 mei staat het openluchttheater in het Vrouwenhofpark in het teken van 'Garden of Folk', een festival waarbij verschillende folkbands optreden die tenminste voor een deel bestaan uit Roosendaalse muzikanten.

Hack, zelf muzikant en muziekdocent, speelt mee in de band Mumfords Calling. ,,Het idee is om verschillende folkstijlen te laten horen; van Bruce Springsteen-achtige muziek tot Ierse Folk en muziek die verwant is aan Amerikaanse Country. Zie het maar als een probeersel'', aldus Hack.

De organisatie is tot stand gekomen in nauw overleg met de Stichting Openluchttheater Vrouwenhof. Het festival trapt 27 mei eind van de middag af en duurt tot ongeveer 22.30 uur.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’