Fietsenstalling op Roosendaalse Markt op poëtische wijze heropend

Video en gedichtROOSENDAAL -  Wethouder Cees Lok heeft, samen met stadsdichter Eric van Deelen en beheerders van de fietsenstalling, de fietsenstalling op de Markt  woensdagmiddag heropend door de onthulling van een gedicht. 

Volledig scherm
Onthulling van gedicht in vernieuwde fietsenstalling door cees lok (eerste rechts van het gedicht) eric van deelen (helemaal rechts) en medewerkers van de fietsenstalling op de markt in roosendaal .foto pix4profs/petervantrijen © pix4profs/petervantrijen

Het gedicht over de fietsenstalling is door Eric van Deelen speciaal in opdracht van de gemeente gemaakt. ,,Het gedicht moest over de fietsenstalling gaan en makkelijk toegankelijk zijn. Wanneer je je fiets in de stalling zet, moet je door de grote foto van het gedicht aangetrokken worden om een klein stukje tekst te lezen. Het gedicht is niet zo lang. Het is de bedoeling dat als je een paar keer in de stalling komt, het hele gedicht een paar keer tot je genomen hebt en dan uiteindelijk gaat begrijpen,” legt Van Deelen uit.

Sinds halverwege december is de gemeente beheerder van de twee gratis fietsenstallingen in het centrum van Roosendaal. De gemeente heeft voor het beheer van de fietsenstallingen 14 personen, die niet makkelijk een baan kunnen vinden, in dienst genomen. Wethouder Lok noemde deze beheerders bij de opening ’de gastheren van Roosendaal’, omdat zij het eerste gezicht in de stad voor de fietsers zijn en de eerste vragen over het centrum moeten beantwoorden. 

Fietsenstalling

Stuurs gebogen over het stuur
Stuur ik mijn vervoermiddel
Over de markt naar binnen

Aan het eindeloos
rondgaan van de pedalen
komt dan eindelijk een einde

In de warme droge stal 
wordt de stalen ros ondergebracht 
en veilig gestald

Een nietig kaartje
Aan het stuur geniet
Als bewijs van bezit
Geen kaartje... dan niet

De fietsenstalling op de Markt heeft een metamorfose ondergaan om de uitstraling te verbeteren. De muren zijn opnieuw geschilderd. 

Er hangen sinds vorige week vier grote foto’s van Roosendaalse gebouwen, gemaakt door Marco van Hassel wijkchef en coordinator van de gemeente, aan de muur.  

De fietsenstallingen worden volgens de wethouder vooral in het weekend heel druk gebruikt. Op vrijdag en zaterdag is de fietsenstalling tot half vijf 's morgens geopend. 

De beheerders worden in het weekend extra geholpen door beveiligers.