Volledig scherm
Kinderen en ouders tijdens Koningsspelen op basisschool De Saffier in Roosendaal in 2018 © Foto Alfred de Bruin

Feestweek met reünie voor 40-jarige basisschool De Saffier in Roosendaal

ROOSENDAAL - Basisschool De Saffier gaat volgende week het 40-jarig bestaan groot vieren in de wijk Kortendijk. De hele week is een feestweek op de school, met als afsluiting een reünie op vrijdag 22 juni, vanaf 20:00 uur op de school. 

De feestweek zal maandag spectaculair worden geopend om 9 uur.  De hele week zijn er allerlei leuke activiteiten voor de kinderen van de school met onder anderen uitjes, een Circusdag en heel veel verrassingen.

Volledig scherm
De Saffier in Roosendaal in de jaren '80 © Archieffoto BN DeStem / Ben Steffen

De officiële opening van basisschool De Saffier was op 8 augustus 1977. De school had op het hoogtepunt wel 500 à 600 leerlingen. Tegenwoordig zijn dat er bijna 170 leerlingen, verdeeld over zes klassen. 

De Saffier werkt nauw samen met Klaverweide en De Cortendijck in de wijk Kortendijk. Ad Paantjes en Joyce Hartman vormen samen de directie van de drie scholen.

Alle oud-leerlingen, ouders, collega’s en iedereen die iets betekend hebben voor De Saffier, kunnen zich voor de reünie blijven inschrijven via een speciale website www.desaffier40jaar.nl. De kosten zijn 15 euro, voor een hele avond hapjes, drankjes en een foto met oud-klasgenoten.

Volledig scherm
Musical uitvoering op De Saffier in Roosendaal in 1985 © Archieffoto BN DeStem / Ben Steffen