Volledig scherm
PREMIUM
De familie Nagelkerke uit Oudenbosch met op de achterste rij v.l.n.r. Merel (13), Guusje (7), Eline (12) en Stan (11), daartussen Jan (41) en Sofie (39). Op de voorste rij Floor (8), Junior (7 maanden), Madelief (4) en Noud (10). © Stijn Ghijssen

Familie Nagelkerke: 8 kinderen, 2 fulltime werkende ouders

TV-PROGRAMMAOUDENBOSCH - Naar 'Een Huis Vol' keken Jan en Sofie Nagelkerke pas, toen in de Facebook-groep voor grote gezinnen een oproep kwam mee te doen. Vanaf maandag speelt het tienkoppige gezin uit Oudenbosch zelf de hoofdrol.

In het Koepelstadje kent iedereen het gezin Nagelkerke wel. Van de bakkerij en de lunchroom in de Fenkelstraat natuurlijk, maar ook van de goed gevulde bakfiets waarmee vader Jan (41) de kinderen naar school brengt. Of misschien van de vondelingenkamer in de aanbouw van hun grote huis op de Markt.

Enige tv-ervaring

Het idee om mee te doen aan het nieuwste, achtste seizoen van de tv-serie Een Huis Vol, kwam van Jan. Hij had al enige tv-ervaring. ,,Ik heb als amateurkok meegedaan aan de programma's Smaken Verschillen en Topchef tegen Sterrenchef. Leuk om te doen, maar voor deze serie moesten wel alle tien de neuzen dezelfde kant op staan."