Volledig scherm
Inrichten van nieuwe expositie 'Reis door Roosendaal in 750 dingen' in Tongerlohuys. © Foto Alfred de Bruin

Expositie 'Reis door Roosendaal in 750 dingen' opent zaterdag in Tongerlohuys

ROOSENDAAL -  In het Tongerlohuys zijn de inrichters bezig met de laatste voorbereidingen voor de tentoonstelling ‘Reis van Roosendaal door 750 dingen’. 

Aan de hand van een informatieve reisgids worden bezoekers van 30 juni tot en met 11 november geleid door 750 jaar Roosendaal. 

Er zijn zes verschillende reizen te maken langs objecten en voorwerpen die 750 jaar Roosendaal zo goed mogelijk samenvatten. ,,Je kan bijvoorbeeld nostalgisch op schoolreis, met een zorgreis of stijlvol op zakenreis. Er is ook een reis speciaal voor jonge bezoekers," vertelt een van de inrichters.

Oude schoolfoto's

Gelijk met de 'Reis van Roosendaal' start de buitenexpositie SchoolSchatjes in de tuin van het Tongerlohuys. Platvorm R en het Tongerlohuys presenteren samen de derde Schatjes-editie. Platvorm R heeft alle Roosendalers op zoek te gaan naar hun oude schoolfoto’s. 

Bij de tentoonstelling Schatjes worden de foto’s geëxposeerd op een bijzondere wijze. Alle schoolfoto’s worden afgedrukt op weerbestendig materiaal en aan waslijnen in de tuin opgehangen. Eerder organiseerde Platvorm R onder de naam Schatjes al twee presentaties in het Tongerlohuys, met gevelornamenten en carnavalsversieringen. 

Foto insturen

Platvorm R vraagt iedereen die in Roosendaal woont om een schoolfoto in te sturen voor de expositie naar 750schatjesroosendaal@gmail.com met de vermelding van naam en leeftijd. Op vertoning van de toegangskaart voor de tentoonstelling ‘Reis van Roosendaal door 750 dingen’ krijg je de afdruk van je schoolfoto gratis mee als de tentoonstelling is afgelopen.

De opening van de expositie ‘Reis van Roosendaal door 750 dingen’  en SchoolSchatjes is op zaterdag 30 juni om 15.30 uur door wethouder cultuur Toine Theunis.

Volledig scherm
Inrichten van nieuwe expositie 'Reis door Roosendaal in 750 dingen' in Tongerlohuys. © Foto Alfred de Bruin