Volledig scherm
Het naambord bij de ingang van camping De Witte Plas. foto's Henk den Ridder

Exploitant camping De Witte Plas in Schijf failliet

Exploitant Witte Plas faillietSCHIJF - De voormalige exploitant Recrevada BV van camping De Witte Plas in Schijf is failliet en heeft door die financiële problemen al vanaf 2014 geen toeristenbelasting meer afgedragen aan de gemeente Rucphen. De achterstand is opgelopen tot 40.000 euro. De gemeente gaf maandagmiddag zelf aan er weinig hoop op te hebben dat het geld via welke weg dan ook ooit nog binnenkomt.

De camping is eigendom van Boers Vastgoed BV uit Den Haag. De vergunning voor de exploitatie stond tot eind vorig jaar op naam van Recrevada. Die huurde de grond van de eigenaar. Die huuroverkomst is eind vorig jaar stopgezet. Vanaf begin dit jaar doet Boers zelf de exploitatie, maar de nieuwe exploitant voelt zich niet verantwoordelijk voor schulden uit het verleden.

De gemeente vreest het nakijken te hebben omdat er bij Recrevada niks meer te halen is. "Wij zijn pootje gelicht en dat is niet voor het eerst dat dit bij de Witte Plas op deze manier gebeurt. Voor 2010, onder een andere eigenaar, is het ook al eens zo gelopen. Wij hebben de hele situatie goed uitgezocht, maar de kans dat we nu nog op iets kunnen rekenen is maar heel klein'', zegt wethouder Martien de Bruijn.

Het voortbestaan van de camping loopt volgens de Haagse eigenaar geen gevaar. Er zijn zelfs uitbreidingsplannen, maar de gemeente laat weten daar in dit stadium op geen enkele manier medewerking aan te verlenen. "Dat lijkt me logisch'', zegt de wethouder.