Volledig scherm

Erectiepillensite uit Oud Gastel onder de loep

OUD GASTEL - De Inspectie voor de Gezondheidszorg neemt erectiepillensite Dokterjaap.nl uit Oud Gastel onder de loep. Op de website worden erectiepillen verkocht, maar daarbij zou de privacy van de klanten in het geding zijn. De site zou informatie naar huisartsen doorsturen. Dat antwoordt minister Edith Schippers van Volksgezondheid op kamervragen.

Mannen met erectieproblemen kunnen op de site pillen bestellen. Dokter Jaap verwijst de patiënt vervolgens door naar de eigen huisarts. Deze beoordeelt online of de medicijnen daadwerkelijk worden voorgeschreven. De patiënt hoeft niet langs de praktijk. Vervolgens levert een aangesloten apotheek de erectiepillen. Eind vorig jaar trokken huisartsen aan de bel, omdat het volgens hen ongeoorloofd is dat een farmaceutisch bedrijf zich bemoeit met wat huisartsen voorschrijven.

Belangrijk
De SP stelde kamervragen over de kwestie. Volgens minister Schippers gelden er strenge regels als het gaat om geneesmiddelenreclame. "Ik vind het belangrijk dat er aan deze wet- en regelgeving wordt voldaan", meldt de minister. De Autoriteit Persoonsgegevens bekijkt of er in verband met de persoonsgegevens onderzoek nodig is.

Wetgeving
Dokterjaap.nl is onderdeel van Pharma Ventures uit Oud Gastel dat samenwerkt met farmaceutisch bedrijf Ely Lilly.

Dokter Jaap zegt zelf aan alle wetgeving te voldoen. De website zegt de strijd met vervalste pillen aan te gaan door medicijnen via een betrouwbare apotheek aan de man te brengen.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.