Volledig scherm
Sluipverkeer rijdt door de Lage Zegstraat (gezien vanaf de Nelson Mandelaweg). Er komt een zogeheten landbouwsluis waardoor vrachtwagens er niet meer doorheen kunnen. © pix4profs/petervantrijen

Er komt geen inrijverbodsbord bij de Lage Zegstraat in Zegge

ZEGGE - Er komt bij de herinrichting geen bord met ‘verboden in te rijden, met uitzondering van bestemmingsverkeer’ te staan bij de Lage Zegstraat in Zegge. 

Dat zegt de Rucphense wethouder René Lazeroms nadat hij contact heeft gehad met de gemeente Roosendaal. Aanleiding: de flyer die anonieme Zeggenaren afgelopen weekend verspreidden met daarin de oproep bezwaar te maken tegen het verkeersbesluit Lage Zegstraat van de gemeente Roosendaal. 

Landbouwsluizen

Volledig scherm
René Lazeroms © Gemeente Rucphen

Dat besluit houdt in dat bij de aansluiting met de Nelson Mandelaweg in Roosendaal twee landbouwsluizen komen om sluipverkeer te verminderen dat via Zegge richting A58 gaat. Bestemmingsverkeer wordt volgens het besluit via een lus en een parallelweg geleid. Er zou daarom een inrijverbodsbord komen met de aanduiding ‘met uitzondering van bestemmingsverkeer'. 

Maar dat laatste is niet volgens de afspraken die de gemeenten Rucphen en Roosendaal en de Dorpsraad van Zegge eerder maakten, zegt Lazeroms. ,,Dat zou betekenen dat alleen mensen die aan die straat wonen er mogen rijden. Hoe dat in het besluit terecht is gekomen, weet ik niet, maar het druist tegen onze afspraken in dat de eigen bevolking via de parallelweg hun dorp kan blijven in- of uitrijden.”

Quote

Bestem­mings­ver­keer zouden alleen de mensen zijn die in de Lage Zegstraat wonen, maar dat is niet wat we hadden afgespro­ken

René Lazeroms, Wethouder Rucphen

Intussen is Roosendaal daar ook van overtuigd, zegt Lazeroms. Op de vraag wat mis is gegaan, zegt de Roosendaalse verkeerswethouder Cees Lok: ,,Ik weet niet of er iets mis is gegaan, ik weet ook niet waar het misverstand vandaan is gekomen. De informatie in de flyer is een eigen mening. De initiatiefnemers hadden ons beter even kunnen bellen.”

Ommetje

Roosendaal gaat in ieder geval ‘doen wat we hebben afgesproken met Rucphen en de Dorpsraad’, zegt Lok. ,,De landbouwsluizen komen er, met als enig doel het vrachtverkeer te weren. Automobilisten moeten daardoor een klein ommetje maken via de parallelweg. Een bord komt er niet.”

Volledig scherm
Wethouder Cees Lok © Frank Timmers

Dorpsraadvoorzitter Ton Christopherson spreekt van ‘een goede afloop’. ,,Iedereen is dinsdag 12 februari om 19 uur van harte welkom op de vergadering van de Dorpsraad in de Nieuwenbergh. Zeker ook de flyer-schrijvers.” 

Beide gemeenten gaan via Facebook duidelijk maken hoe de vork in de steel zit.  

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.