De Gastelseweg is ter hoogte van de Lidl nog steeds afgesloten. De ontsluitingsweg kan nog  niet worden aangelegd.
Volledig scherm
De Gastelseweg is ter hoogte van de Lidl nog steeds afgesloten. De ontsluitingsweg kan nog niet worden aangelegd. © Henk den Ridder

Entree naar distributiecentrum Lidl Borchwerf loopt steeds opnieuw vertraging op

OUD GASTEL/ROOSENDAAL - De Engelse projectontwikkelaar Delin Capital  wil zo snel mogelijk de toegangsweg naar het nieuwe distributiecentrum Lidl realiseren. Door geharrewar in het vergunningentraject liep de aanleg grote vertraging op. 

Investeerder Delin ontwikkelt voor de retailer het nieuwe Europese distributiecentrum aan de Gastelseweg maar heeft daar wel een verbindingsweg met de A17 voor nodig.

Het nieuwe Lidl-distributiecentrum staat weliswaar op Roosendaals grondgebied, maar de 400 meter lange doorsteek tussen de straten Blauwhekken en Gastelseweg als ontsluiting voor het verkeer van en naar Lidl ligt wel degelijk op Halderbergse gronden. Buurgemeente Halderberge nam de vergunningverlening over, maar vergaloppeerde zich met het ter inzage leggen.

Vormfout

De bekendmaking van het bestemmingsplan was wel gepubliceerd in de Halderberge Bode, maar moet ook in de Staatscourant staan. De bestuursrechtspraak stelde de bezwaarmakers vanwege de vormfout in het gelijk. Halderberge moet een tweede keer het bestemmingsplan ter inzage leggen en zorgen dat de advertentie niet alleen in de Halderbergse Bode, maar ook in de Staatscourant verschijnt.

Protest

Eerder dit jaar moest de aanleg van de weg ook al worden stil gelegd toen bleek dat de omgevingsvergunning niet door Roosendaal maar door de gemeente Halderberge moest worden afgegeven. De ondernemerskring Business Center Borchwerf II, belangenbehartiger van negen reeds gevestigde bedrijven, tekende ook toen met succes protest aan bij de Bredase rechtbank. Nu het herziene bestemmingsplan wel op de juiste wijze in procedure is gebracht, tekenen dezelfde negen opnieuw bezwaar aan. Zij zien liever een ontsluiting van het immense Lidl-terrein via de Wagonstraat in plaats van de Blauwhekken en Roosendaalsebaan.

Opnieuw

Het betekent dat ook de gemeenteraad van Halderberge zich opnieuw moet buigen over het bestemmingsplan. Dat gebeurt in de commissievergadering van 28 november en de raadsvergadering van 13 december. Het college verwacht geen nieuwe inhoudelijke discussie, omdat burgemeester en wethouders slechts vanwege de vormfout zijn terug gefloten. 

Intussen is aannemer Unibouw begonnen met de inrichting van het 60.000 vierkante meter grote distributiecentrum, waar straks ruim duizend mensen aan het werk kunnen. Bij Delin gaan ze er vanuit dat het distributiecentrum alsnog komend voorjaar open kan. Inclusief toegangsweg.