Volledig scherm
In Heerle zien ze ze vliegen. De lampionnenoptocht trok vanaf het schoolplein van de Berkenveld het dorp in. foto : Pix4Profs/Gerard van Offeren © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Elf-elf in Roosendaalse dorpen zorgt voor weinig verrassingen

WOUW/NISPEN/HEERLE/MOERSTRATEN - In de dorpen Wouw, Nispen, Heerle en Moerstraten leverden de elf-elf-vieringen weinig verrassingen op. Alleen in Moerstraten ruilde Ilya Schuurbiers van functie. Vorig jaar was zij nog ‘Pliesie’, maar dit jaar zal ze in de huid van nar Nilleke kruipen. Martijn Schuurbiers is dit jaar Pliesie dun Tinus, terwijl Lars Bierbooms weer als prins Ralph I de leut in Moerstraten aan gaat voeren. Grootse boer Harrie (Arjan Janssen) maakt het protocol compleet.

Moerstraten

De middag in Moerstraten begon met een seniorenactiviteit met bingo, rad van avontuur en het eten van snert. Voor de kinderen was er een lampionnenoptocht met blaaskapel ‘d’Heitrappers’ en in de avond een wedstrijd ‘beerpong’ waarbij een pingpongbal behendig in een beker gegooid moest worden.

Wouw

In Wouw ging boerkapel ‘De Blaospoepers’ samen met de kinderen met lampionnen naar de molen om daar prins Eduward d’un Jiste (Ed van Bergen) te begroeten die daar met nar Arretje (Arjan Aarts) en adjudant Hannes (Hans de Vogel) het motto ‘Laot ut meuletje draaie’ in beeld bracht. 

Met de kinderen ging het daarna naar de zaal van ‘In den Veehandel’ waar het insigne en de mooiste lampion werden gepresenteerd.

Heerle

Met als motto ‘We zien ze vliege’ kwam het Heerlese viertal in het dorp aan. Jammer genoeg vlogen ze te ver en lopend bereikten ze de kinderen die met hun lampionnen in de vorm van een vliegtuig op het schoolplein stonden te wachten. Prins Ruben (Ruben Koevoet), nar Cobus (Remco Paesschen), grootste boerin Fientje Flits (Maria Poldermans) en Puitenpliesie d’n Kwaoker (John Valkenburg) gingen samen met de kinderen en blaaskapel ‘Puitegewoon’ op pad. 

De optocht eindigde in De Schalm waar een feest met veel hossen, dansen en zingen begon. Hier werd het nieuwe insigne gepresenteerd en het carnavalslied 2019 gezongen.

Nispen

In Nispen stonden de kinderen centraal, want na een optocht met lampionnen door het dorp konden ze hun hoogheden begroeten. Prinses Wendy (Wendy Metske), nar Dorus (Theo van Hasselt) en grootste boer Murijn (Maris Loos) kwamen in hun mooiste pak tevoorschijn. Dat gold ook voor het jeugddrietal dat via de basisschool was gekozen. Daarna was het hossen op de muziek van de ‘Kriekeplukkers’. De dag was in Nispen begonnen met superbingo met ruim vijftig deelnemers.

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.