Léon Vermunt  en Ruben Van de Ven (rechts) bezig met het maken van de eerste gietmallen voor het kunstwerk d'Ouwe Sok van Roosendaal.
Volledig scherm
Léon Vermunt en Ruben Van de Ven (rechts) bezig met het maken van de eerste gietmallen voor het kunstwerk d'Ouwe Sok van Roosendaal. © Roosendaal 750 jaar

Eindsprint voor kunstwerk d'Ouwe Sok, workshop voor laatste onderdelen

ROOSENDAAL - Met een speciale workshop moeten de laatste dertig van de 400 driehoeken verzameld en versierd worden die samen het kunstwerk d'Ouwe Sok van Roosendaal moeten vormen. 

  1. Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toevertrouwd

    Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toever­trouwd

    SPRUNDEL – Ze zijn er nog; mensen die zichzelf compleet wegcijferen om het eigen dorp zo goed mogelijk uit te dragen. In Sprundel is dat Jac van Trijp. Het dorp hangt van evenementen aan elkaar en er is maar weinig waar Van Trijp niet zijn schouders onder zet. Hij speelt daarbij graag de rol van rangeerder: als iets goed op de rails is gezet, mag de Sprundelaar het graag overdragen aan een volgende groep organisatoren. Op de koffie thuis in het voormalig Rabobank-kantoor in de Fatimastraat komt meteen het Sprundels Wonder, een machtig caramelgebakje, op tafel.