Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe bedrijvenpark Klaverweide. Links de Vaccaweg, rechtsboven de Steenstraat. foto Bouwbedrijf Hoendervangers

Eindelijk ontwikkeling op Klaverweide, oud Campinaterrein in Oud Gastel

OOD GASTEL Er komt eindelijk beweging in de ontwikkeling van bedrijvenpark Klaverweide, het voormalig Campinaterrein. De gemeente Halderberge gaat het bestemmingsplan herzien om verdere verpaupering en leegstand te voorkomen. Vijf jaar geleden kocht bouwbedrijf Hoendervangers het verlaten bedrijventerrein.

De meeste gebouwen van de oude zuivelfabriek waren toen al gesloopt. Alleen het kantoor en de kaasfabriek bleven staan. In het kantoor aan de Steenstraat is inmiddels Sportcentrum Oud Gastel begonnen. In de kaashal heeft Votec kunststoffen zich gevestigd. Willem van Ginneken van het onlangs door Van Agtmaal overgenomen bouwbedrijf legt uit dat Klaverweide nog een 'Hoendervangers-project' is. "En dat blijft zo. Een aparte ontwikkeling, in een aparte BV."

Ontwikkelen
Van Ginneken erkent dat het even geduurd heeft. "In Oud Gastel had met Borchwerf II en Korenweide een kilometer verderop best veel te bieden. Nu deze terreinen nagenoeg vol raken, is de tijd rijp om bedrijvenpark Klaverweide te gaan ontwikkelen. Er is behoefte aan en de economische visie van de gemeente onderstreept dat."

De gemeente gaat de bestemming 'zuivelindustrie' verruimen tot 'kantoren en bedrijven'.

Verbindingsweg
Klaverweide beslaat in totaal vijf hectare grond. Voor de ontsluiting van het bedrijvenpark komt er een verbindingsweg tussen de Steenstraat en de Vaccaweg. De Vaccaweg sluit direct aan op de provinciale weg. "Vrachtverkeer hoeft dus niet over de Steenstraat waar veel woningen staan."

De Neerstraat, vroeger in gebruik als toegangsweg voor zowel Campina als transportbedrijf Intramast/De Rooij, wordt geen ontsluitingsweg. Bouwbedrijf Hoendervangers heeft het terrein destijds al bouwrijp gemaakt. "We bieden de grond aan. Eventueel met de opstallen, maar zelfbouw kan ook."

Van Ginneken zet de acquisitie voort, maar kan nu ook tegen kandidaten zeggen dat over een jaar de bestemmingsplanprocedure is afgerond zodat bedrijfsvestiging snel tot de mogelijkheden behoort.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’