Volledig scherm
PREMIUM
Speeltuinlab © Coen Hagenaars

Eigenlijk heeft die hele zaak rondom het speeltuinlab in Roosendaal iets bitterzoets

ColumnBreda. Uurtje of twee. De zitting rondom het ‘speeltuinlab’ in Roosendaal is geschorst. ,,Weet je wat het is?’’, zegt één van de advocaten plots in een van de gigantische gangen van die fonkelnieuwe rechtbank. ,,Het zijn eigenlijk gewoon sukkels. Zit geen kwaad in die mensjes, maar ja... naïef, hé?’’ 

Eerlijk is eerlijk, veel valt er niet in te brengen tegen zijn relaas over de familie M. uit de Voorstraat. Vader M. komt inderdaad niet over als het scherpste mes uit de lade door zijn schuur te verhuren aan de al even zo snuggere Van O. Die tuigt daar een compleet xtc-lab op, waar - pal tegen een speeltuin aan - miljoenen pillen worden geslagen.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.