Biergilde Oudenbosch bijeen.
Volledig scherm
Biergilde Oudenbosch bijeen. © pix4profs/petervantrijen

Eigen festivalbier op Bierfestival Oudenbosch

OUDENBOSCH - Er is voor het Biergilde Oudenbosch niet veel nodig om een eigen biertje te brouwen. Aanleiding was dit keer het vijfjarig bestaan van het gilde. Bij die gelegenheid presenteert de club op zaterdag 28 september een eigen festivalbier samen met brouwerij Ramses gebrouwen. 

Het is dan de vierde zaterdag in september en dat is voor het derde jaar op rij het moment om bevriende bierbrouwers uit te nodigen voor het Bierfestival op het Jezuïetenplein in Oudenbosch. De organisatie werkt samen met brasserie Tivoli. Het Biergilde Oudenbosch is een vereniging met een liefde voor speciaalbieren en interesse in het brouwen van bier. Er zijn ook leden die ervaring hebben met het brouwen van bier als hobby. Het biergilde is in de zomer van 2014 opgericht door een vijftal enthousiaste vrienden en is uitgegroeid tot een club van 15 mensen. 

Hartje Koepelstad komen liefhebbers van speciaal bier goed aan hun trekken. In totaal zullen elf brouwers 58 bieren schenken: blonde bieren, Weizen, Dubbel en Triples en specials als de Stouts en Porters. Met een proefglas kunnen de bezoekers langs brouwerijen als Halve Tamme, Laveloos, Broederliefde en Big Belly om het glas te laten vullen.

Het bierfestival is van 14 tot 20 uur.