Volledig scherm
De banieren hangen aan het Norbertuscollege. Vooraan vlnr collegedirecteur Vivian van der Wielen-Bik, de jongste brugklasleerling Staf Damen en de oudste docent Rob de Mooij. © Timo Reisiger

Eeuwfeest Norbertus en Gertrudis met banieren ingeluid

ROOSENDAAL - Met een jaar lang activiteiten staan de Roosendaalse scholen Norbertus en Gertrudis dit schooljaar stil bij het 100-jarig bestaan van de onderwijsinstellingen. Maandag is de aftrap gegeven.

Zowel in de Lyceumlaan (Norbertus Gertrudis Lyceum) als op Bovendonk (Norbertus Gertrudis mavo) zijn maandag banieren onthuld die wijzen op het feestelijke jaar. 

Reünie 

Wie herinneringen aan het Norbertus Lyceum wil ophalen kan op zaterdag 14 september in de school terecht tijdens Open Monumentendag. Een week later wordt de reünie van het Gertrudiscollege gehouden. Daarvoor hebben zich nu al meer dan 1.500 mensen aangemeld. In oktober worden afwisselend sport- en wetenschapsdagen gehouden. 

Expositie Tongerlohuys

Donderdag 10 oktober is de Wereldburgerschapsdag waarna alle leerlingen op 11 oktober een dagje Efteling krijgen aangeboden. De festiviteiten gaan in 2020 door met een symposium op donderdag 13 februari en zaterdag 18 april is de reünie van het Norbertuscollege. In museum het Tongerlohuys is van 14 juni tot en met 15 augustus een expositie te zien rond het jubileum.

Cultureel Festival

Een van de hoogtepunten van het feestjaar is het Groot Cultureel Festival op donderdag 2 juli, waar alle leerlingen, ouders, medewerkers en partners welkom zijn.