Volledig scherm
© PETER VAN TRIJEN

Eetkramen terug in Roosendaals centrum

ROOSENDAAL - De ijskraam was de laatste die van de gemeente Roosendaal in het winkelgebied mocht staan. Het was de voltooiing van het uitsterfbeleid om het aantal eetkramen tot nul te reduceren. Dat beleid is al in de jaren negentig ingezet. Een goed jaar later waait de wind weer anders door het Roosendaalse stadskantoor. Wethouder Cees Lok kondigt aan dat er weer eetkramen mogen staan. 

,,Voorlopig als proef tot eind volgend jaar. In die periode kijken we of het de binnenstad de aantrekkelijkheid geeft die we verwachten.'' Lok heeft twee locaties op het oog: de Dr. Brabersstraat en het stuk op de Nieuwe Markt tussen de ingang van de parkeergarage en het Paviljoen. 

Concurentie

De wethouder wil per se niet dat de bestaande ondernemers een kraam voor hun deur krijgen waar vanuit hetzelfde product wordt verkocht. ,,Dus geen viskraam voor een vis zaak en geen frietkraam voor een snackbar. Iets verderop zou wat mij betreft wel kunnen.'' Liever ziet hij kramen met andere etenswaren zoals aardbeien, beenham of loempia's.

Verlevendigen

 ,,In Roosendaal zijn er genoeg ondernemers die een foodtruck hebben, die nodigen we uit om zich te melden zodra we alles formeel hebben geregeld in de APV." op de twee locaties kunnen wat Lok betreft meerdere kramen staan. De woensdag, vrijdag en zaterdag lijken hem daarvoor geschikte dagen. ,,Ons doel is vooral de stad te verlevendigen.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement