Volledig scherm
© Thinkstock

Eerste schop in de grond voor glasvezel op Bosschendijk

OUDENBOSCH - Zakelijke provider CBizz gaat samen met bedrijvenkring en de gemeente Halderberge zo veel bedrijven op de bedrijventerrein Bosschendijk aansluiten op haar glasvezelnetwerk. De aanleg start deze maand.

De voorbereidingen zijn enkele maanden geleden gestart en deze maand kan een begin worden gemaakt met de graafwerkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in maart afgerond. Vanaf dat moment kunnen de ondernemers aangesloten worden op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Woensdag staken accountmanager Frank Hertog van CBizz en Rien van Rijsbergen van het Oudenbossche bedrijf Techno Brabant symbolisch de eerste schop in de grond. ,,Wij wilden al veel langer van het trage kabelinternet af'', zegt Van Rijsbergen, die onlangs het leegstaande kantoor van de woningstichting kocht. ,,De corporatie was wel aangesloten op glasvezel, maar wij als buren en de andere bedrijven niet. Daar komt gelukkig snel verandering in.''

Ondernemers kunnen kiezen uit verschillende abonnementen, inclusief telefonie. CBizz rekent voor alle glasvezelabonnementen een all-in tarief. Het netwerk kent een open infrastructuur. Dat wil zeggen dat abonnees vrij zijn in hun providerkeuze.