Volledig scherm
© Joyce van Belkom/Pix4Profs

Eerste nieuwjaarsduik op het Dorpplein te Zegge

ZEGGE - Terwijl de 15 stoere deelnemers, in prachtige kledij, stonden te rillen van de kou voor het grote zwembad op het Dorpplein probeerde wethouder René Lazeroms de spanning erin te houden.

Met een kleine warming up kon het aftellen beginnen van 10 naar 0 daarna werd het startsein gegeven door Lazeroms precies om 15.00 uur. Hij wenste een ieder namens het gemeente bestuur een gelukkig en gezond nieuw jaar toe. Onder muzikale begeleiding van het Tamboerkorps St.Cecilia stormden de deelnemers, waaronder de kastelein van café Kerkzicht Marcel Nieuwdorp het water in.

"Ik heb deze traditie gezien in Zeeland en het was altijd heel gezellig. Samen met mijn vrouw Marielle vonden wij dat deze traditie ook in Zegge thuishoort", lacht Marcel enthousiast.

Iedere deelnemer betaalde drie euro en de opbrengst gaat naar de Tamboers . Het was snel gedaan, iedereen rende naar binnen waar de stoere helden opgewarmd werden in Café Kerkzicht met een hapje en een drankje en levende muziek van de band Jeelz. Het bracht wel veel mensen op de been die tevens elkaar het allerbeste toe wensten .