Bij muziek bij de Buren vinden allerlei optredens in huiskamers plaats.
Volledig scherm
Bij muziek bij de Buren vinden allerlei optredens in huiskamers plaats. © Frans Nikkels

Eerste editie van Muziek bij de Buren in Roosendaal vindt in 17 huiskamers plaats

ROOSENDAAL - Voor de eerste editie van het Roosendaalse huiskamerfestival Muziek bij de Buren op zondag 2 februari doen 17 Roosendaalse adressen mee. 

In die woningen vinden die dag van 13.00 uur tot 17.30 uur verschillende optredens plaats. De artiesten spelen op bijna alle locaties steeds drie keer dertig minuten. 

Debuut

Muziek bij de Buren bestaat sinds 2013 en is bedoeld om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast wil Muziek bij de Buren de leefbaarheid in steden verhogen door bewoners de deur voor elkaar open te laten zetten en samen met cultuur bezig te zijn. 

Voor Roosendaal is het de eerste keer dat het festival gehouden wordt. De afgelopen jaren vond Muziek bij de Buren al plaats in Bergen op Zoom.

Aftrap

De aftrap is om 12.00 uur bij Dr. Lemmensstraat 16. Daar zijn optredens van de Roosendaalse singer-songwriter Emmely van Elleswijk en het eveneens uit Roosendaal afkomstige Klein Podium. Vanuit daar kunnen muziekliefhebbers uitwaaieren naar een van de zestien andere locaties. 

Andere muzikanten die optreden zijn onder meer Lad’s Sing, The Vision of Johanna, Hvalross, Azaré en Toine Vermunt. 

Een uitgebreid overzicht van speellocaties, tijden en deelnemende artiesten is te vinden op de site: www.muziekbijdeburen.nl.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.