Eerste editie Miss Pinup Benelux in Roosendaal: 'Zelfverzekerdheid is het belangrijkste’

videoROOSENDAAL - Een zee van opgestoken en felgekleurd haar, petticoats, hoge hakken en vuurrode lippenstift; Tom's Diner in Roosendaal vormde gisterenmiddag het perfecte decor voor de voorronde van de eerste editie van Miss Pinup Benelux.

Veertig pinups van alle leeftijden presenteerden zich aan de jury door middel van het zingen van een liedje, door een gewaagde dans uit te voeren of door een verhaal te vertellen. Een van de deelnemers maakte zelfs jam voor de juryleden. De jury bestond uit pinup Anita Hogeling, internet-beroemdheid Petra Hashtag en dragqueen Lady Galore.

Zelfverzekerdheid is tijdens het optreden enorm belangrijk, vertelt Lady Galore. ,,Ik kijk naar hoe iemand er staat. Je mag zenuwachtig zijn, maar het draait erom hoe je er mee om gaat", zegt ze. Een carnavalsband, compleet gehuld in felroze kledij, komt net de diner langs. ,,Je ziet ze naar ons kijken en zich afvragen wat wij allemaal aanhebben, terwijl ze er zelf zo bijlopen", lacht het jurylid. 

Geen verkleedfeestje

De pinupwedstrijd is absoluut geen verkleedfeestje, vertelt organisator Vivian Kramer. Zelf heeft ze felblauw haar en knalroze lippenstift op. ,,Het is geen carnaval. Binnen de pinup heeft iedereen haar eigen stijl. Het is de bedoeling dat je het eigen maakt. Het mooiste is om te zien dat mensen hun karakter spiegelen in hun looks", vertelt ze. Ze weet als geen ander wat een goede pinup nodig heeft. Bij een soortgelijke, wereldwijde verkiezing in Las Vegas behaalde ze de derde plek. ,,Het begon als een lolletje, gewoon om eens te proberen. Nooit gedacht dat ik zo ver zou komen en dat het zo'n toffe ervaring zou zijn. In Nederland was er nog helemaal niet zo'n wedstrijd, dus daar heb ik voor gezorgd", vertelt ze. 

In Roosendaal presenteerden zo'n 40 dames zich. Op vier andere locaties in de Benelux vonden ook voorrondes plaats. ,,De eerste keer is al heel succesvol, want we hebben 161 aanmeldingen", vertelt ze. Tom's Diner en zijn jaren '50 stijl leent zich perfect voor het evenement. ,,Het klopt als een bus", vindt Kramer.
Felrode lippen en paars haar; dat is Marian Ramone uit Eindhoven. ,,Mijn haar is wel altijd hetzelfde, maar ik draag niet per se elke dag zo'n jurk", verklaart ze. ,,Ik wil af en toe gewoon dingen doen die niet helemaal standaard zijn. Het is ook erg gezellig hier, omringd door mensen met dezelfde stijl. Iedereen ziet er anders uit, je kunt het zo gek maken als je wilt", gebaart ze naar een pinup die langskomt op rolschaatsen.


De drie dames die de voorronde wonnen mogen door naar de finale die op 29 maart plaatsvindt in Breda.

Volledig scherm
Mede-deelnemers van voorronde miss Pinup in Tom's Diner in Roosendaal, kijken vol verwondering naar de presentatie van één van hun concurrenten, die zich presenteert met een liedje over zichzelf met zang en op de ukelele. © Pix4Profs/Tonny Presser
Volledig scherm
Eén van de deelnemers van voorronde miss Pinup in Tom's Diner in Roosendaal presenteert zichzelf door middel van een lied over haarzelf op de ukelele. © Pix4Profs/Tonny Presser
Volledig scherm
Deelnemers van voorronde miss Pinup in Tom's Diner in Roosendaal © Pix4Profs/Tonny Presser