Pieter de Graeff is het nieuwe gemeenteraadslid van Roosendaalse Lijst. Op zich is dat niet bijzonder, behalve dat De Graeff iemand van adel is.
Volledig scherm
Pieter de Graeff is het nieuwe gemeenteraadslid van Roosendaalse Lijst. Op zich is dat niet bijzonder, behalve dat De Graeff iemand van adel is. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Een man van adel in de raad: ‘Jonkheer? Zeg maar gewoon Pieter, hoor’

ROOSENDAAL - Tja, hoe spreek je zo iemand nou eigenlijk aan? Met gewoon ‘jonkheer’? Of met het iets formelere ‘hoogwelgeboren’? Of misschien toch maar met ‘excellentie’? 

 1. Opnieuw vuurwerk en branden in Roosendaal ondanks samenscholingsverbod, meerdere politiebussen bekogeld met stenen
  PREMIUM
  video

  Opnieuw vuurwerk en branden in Roosendaal ondanks samenscho­lings­ver­bod, meerdere politiebus­sen bekogeld met stenen

  ROOSENDAAL - Het samenscholingsverbod dat burgemeester Han van Midden dinsdagmiddag oplegde aan inwoners van de gemeente Roosendaal, maakt nog weinig indruk. Vanaf een uur of 8 klinkt, verdeeld over diverse plekken, de ene na de andere knal van zwaar vuurwerk. Meerdere groepjes jongeren zijn -zoals wel vaker de laatste tijd- op pad op verschillende plekken in de stad. Politie is in groten getale uitgerukt om de situatie in bedwang te houden. Rond 21.15 uur werd iemand aangehouden voor het beledigen van agenten.
 1. Opnieuw vuurwerk en brandjes in Roosendaal ondanks samenscholingsverbod
  Play

  Opnieuw vuurwerk en brandjes in Roosendaal ondanks samenscho­lings­ver­bod

 2. Deze pepernoot in een gouden jasje is de 'duurste ooit'
  Play

  Deze pepernoot in een gouden jasje is de 'duurste ooit'