Volledig scherm
PREMIUM
Protest van het Identitair Verzet tegen een moslimschool in Amsterdam. De man op de foto komt niet in het verhaal voor. © ANP

Een blind date met extreem rechts onder de rook van Roosendaal

longreadROOSENDAAL - Geen doorgesnoven kaalkoppen, wel een jonge moeder met baby op schoot. Geen agressieve scheldpartijen, wel een rustig gesprek. Verslaggever Freek de Swart schoof anoniem aan bij een bijeenkomst van het rechts-extremistische Identitair Verzet in Brabant. Dit is wat hij daar zag en hoorde.

Jezelf aansluiten bij het Identitair Verzet (ID) gaat zo makkelijk nog niet. Hoewel de club redelijk actief is op internet, krijgen mails pas na lang wachten een reactie.

  1. Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard
    PREMIUM

    Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard

    HOEVEN - In de Heistraat tussen de dorpskom van Hoeven en de A58 wordt veel te hard gereden. In opdracht van de gemeente Halderberge zijn vorig jaar verkeerstellingen uitgevoerd. Die toen aan dat 93 procent van de automobilisten de maximum snelheid van zestig kilometer per uur overschrijdt. Het gemeentebestuur noemt de uitkomsten verontrustend, hetgeen ook raadslid Gisela van Beek (Lokaal Halderberge) al suggereerde in vragen aan het college.