Volledig scherm
Een beeld van de Hoevense Polderloop van vorig jaar. De deelnemers worden hartstochtelijk aangemoedigd. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Editie 38 van Polderloop Hoeven wordt anders

HOEVEN - Nog een dag of tien en dan gaat de achtendertigste editie van de Hoevense Polderloop van start. Traditiegetrouw op de derde dinsdag in augustus.

De organisatie en het bestuur hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zij hebben heel wat zaken aangepakt om de loop nog beter neer te zetten.

Dinsdag 20 augustus, als het startschot om 19.30 uur aan de Brede Balrouw klinkt, beginnen weer honderden lopers aan hun afstand over de polderwegen.

Verbeteringen 

Quote

Wij kunnen de lopers nu de echte kilometers aanbieden

Arnold Augustijn

Voorzitter Arnold Augustijn is enthousiast over de verbeteringen. Er is een bedrijvenloop. Het aantal sponsors neemt toe. En de grootste afstanden van 10 en 15 kilometer zijn in vergelijking met de voorgaande jaren aangepast.

,,Punt was dat deze afstanden niet helemaal klopten. Wij kunnen de lopers nu de echte kilometers aanbieden. Dat is mogelijk door betere technische mogelijkheden die we hebben."

Volgens de voorzitter zit de Polderloop in een overgangsfase richting de veertigste editie. Een mooie gelegenheid om nieuwe mensen in bestuur en organisatie in te passen. Ook is er deze keer meer publiciteit gezocht. Sociale media spelen een grotere rol en de voorinschrijving is weer opnieuw geopend.

Run4Kids

Naast het goede doel van de Roparun is er voor het eerst een tweede. Het betreft de Run4Kids. Een project in Mozambique voor kinderen. Bij start/finish zorgt brouwerij 't Meuleneind voor lekkere bieren. Dat geldt ook voor het compleet gerenoveerde huiskamercafé In den Bocht, dat aan het parcours ligt.

Een maand na de loop, op vrijdag 20 september is in d'n Halder de elfde Pub quiz. Met als hoofdprijs een rondvlucht boven airport Breda. Alle lopers ontvangen hiervoor een lootje. Natuurlijk blijven het traditionele glaasje ranja, een appel en medaille.

Quote

Bij start/finish zorgt brouwerij 't Meuleneind voor lekkere bieren

,,We zijn bij de Stichting Hoevense Polderloop meer mensen aan het inwerken. Dat is een traject van drie jaar. Bij de veertigste editie moet dat gestalte hebben gekregen. Je kunt gerust stellen dat we de Polderloop opnieuw in de verf aan het zetten zijn. We hebben meer vrijwilligers dan ooit. Daar word ik als voorzitter heel blij van. We kunnen terugvallen op dertig à veertig sponsors. Zowel in euro's als in goederen. Diverse Hoevense families als Koeken en Van de Riet doen al jaren achter de schermen hun best voor ons. Dat is mooi toch. We hebben er zin in", besluit Augustijn.

Zie hoevensepolderloop.nl en de Facebook-pagina. Deelnamekosten 6 euro. Kidsrun 2 euro.