Drukte op de Kade in Roosendaal voor eerste avond Nationale Jeugdronde

ROOSENDAAL - "Klaar voor de start?", schreeuwt wethouder Toine Theunis over de microfoon richting een bomvol Kadeplein. "Af!" Wanneer hij het openingsschot lost is de 34ste editie van de Nationale Jeugdronde officieel begonnen. 

Tot zondag nemen de ruim vierhonderd deelnemers aan de fietsvakantie Roosendaal en omstreken over. Het eerste wedstrijdelement was de ploegentijdrit, gisteren.

Half uur

Slechts een half uur tijd kregen de 10 tot 14-jarigen om uit te rusten van de vijftien kilometer lange voorstellingsronde. Daarna moesten ze al het eerste officiële element uitrijden. 

Een voor een rijden de drieëndertig ploegen van zes tot vijftien deelnemers het parcours van 1250 meter door Roosendaal. De eerste ploeg krijgt nog een startschot van Miss Indy Haast, daarna neemt iemand van de organisatie het over. 

Vol enthousiasme schieten de eerste fietsers weg. Ondertussen worden de horecatentjes op de Kade overspoeld door toeschouwers en fietsers, terwijl muziek door de straatjes galmt. De eerste avond van de Nationale Jeugdronde is zeker een succes.

Volledig scherm
Start van de jeugdronde op het Kadeplein met rondemiss Indy Haast © peter van trijen/pix4profs
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
Start van de jeugdronde op het Kadeplein. Wethouder Toine Theunis geeft onder toeziend oog van honderden renners het startschot. © peter van trijen/pix4profs