Drugssquad moet snel vruchten afwerpen

Tim van Boxtel

Komende zondag gaat de drugssquad van start in Roosendaal. De gemeente wil overlast van drugs in de buurten terugdringen van 9 procent naar 7 procent.

Voorheen lag de drugsbestrijding in handen van het politieteam Courage, maar die werd ingebed in het reguliere politieteam. Maar de Roosendalers blijven overlast van drugs ervaren. In 2013 en 2015 gaven 9 procent van de bewoners in een enquête aan vaak last te hebben van drugsoverlast in de buurt. Dat aantal moet minimaal terug naar 7 procent in 2017, zo luidt de doelstelling van de gemeente.

De oprichting van de drugssquad moet daarbij helpen. Die 'vliegende brigade' richt zich onder meer op de overlast van de drugshandel op straat, verkooppunten van drugs in woningen en andere ruimten en de productie van hard- en softdrugs. De gemeente wil weinig kwijt over de invulling en de aanpak van de drugssquad. "Alles wordt maatwerk, elke zaak krijgt zijn eigen aanpak", aldus een woordvoerder.

Burgemeester Jacques Niederer zei eerder al met de drugssquad veel sneller te kunnen reageren op meldingen van burgers over drugsoverlast.